Situacions d’aprenentatge:

Maig 2024 XICS – La cabana de Xics, 28

Al racó d’excavadores de la comunitat de xics vam decidir de fer una cabana. Tot va començar amb una idea i alguns pals…

Poc a poc, a mida que anaven passant diferents infants pel racó, cadascú feia les seves aportacions i així la cabana anava creixent. Mentre uns posaven travessers per reforçar les parets, d’altres pensaven en la decoració o fins i tot construïen mobles. Talment com una teranyina, mica en mica s’ha anat teixint un espai acollidor ple de totes les idees de xics unides, des de les més fantasioses fins les que ens fan tocar de peus en terra. 

Com que cadascú ha pogut aportar el seu granet de sorra, cada infant de xics se sent identificat amb la cabana, convertint-se així en la cabana de xics. I és clar, tota casa té un número. Quin serà el nostre? Gràcies a la conversa exploratòria vam acordar que sumaríem tots els nombres de la comunitat de xics: 1+2+3+4+5+6+7=28. Evidentment, vam haver de dedicar una bona estona a pensar aquest càlcul. Ara que ja teníem número ens faltava l’adreça: bosquet de la Riera 28. 

Les adreces serveixen per rebre cartes i paquets… Necessitàvem una bústia … I “voilà” també vam construir-la. Ara volíem rebre cartes, així doncs vam convidar tota la comunitat educativa a escriure’ns. La resposta va ser increïble; el primer dia de funcionament de correus vam rebre 13 cartes!!! Ja us podeu imaginar la cara il·lusionada que feien els xics aquell dia.

A l’edat de xics, sobretot a i5, comencen a caure les primeres dents. Envoltats d’il·lusió i fantasia van decidir fer-li la porteta per al ratolí Pérez, amb un caminet per a poder-hi entrar. Qui sap si algun dia ens portarà una sorpresa… 

Val a dir que la construcció de la cabana i de tots els detalls que la componen ens ha costat gairebé dos mesos. 

Sense pensar que la cabana tindria tan recorregut ens esperava una nova sorpresa. Els companys i companyes de mitjans 4 van quedar tan parats de la nostra cabana que han vingut a prendre mides per fer-nos un plànol. Estem esperant amb candeletes per veure’l, segur que serà una bona feina. 

Doncs ja ho sabeu, si teniu ganes d’escriure’ns o d’enviar-nos els vostres missatges, recordeu l’adreça:

LA CABANA DE XICS

BOSQUET DE LA RIERA, 28