Situacions d’aprenentatge:

Maig 2024 – PETITS I MITJANS – Programació i animació

Programació i animació al Racó de Tecnologia de Petits i Mitjans

Les comunitats de Petits i Mitjans compartim racons d’aprenentatge tots els dies. Són moments en què ens barregem i aprenem junts. Un d’aquests racons és el racó de Tecnologia. En aquest racó els nens i nenes aprenen programació, animació, robòtica i a fer ús de les noves tecnologies amb una visió d’aprenentatge.

D’entre les propostes que es poden trobar volem destacar-ne dues:

En primer lloc, l’animació mitjançant la creació de vídeos stop-motion. Aquest tipus d’animació consisteix en pensar una història, utilitzar un material per representar-la i fer servir un programa concret per animar-la. La tècnica rep aquest nom perquè els nens i nenes munten una escena, fan una fotografia, mouen una mica els personatges, fan una nova fotografia, etc. i el programari s’encarrega de muntar el vídeo final.

En segon lloc, els més grans del racó (i també alguns petits amb ganes d’endinsar-se de ple en la programació) disposen del programa Scratch. Aquest programa permet d’una manera constructiva mitjançant blocs d’ordres, d’arribar a crear una petita animació o un petit videojoc. Els i les alumnes disposen d’instruccions per iniciar-se en aquesta tècnica, però els més agoserats ja trien muntar petites animacions o inventar petits videojocs.

Ambdues propostes fomenten el treball en petit grup, la reflexió abans de fer i la creativitat, i des d’aquí us volem deixar un petit tastet de les espectaculars obres d’art que han creat els nostres alumnes. Esperem que les gaudiu!

Feu clic aquí per veure els vídeos Stop-motion:

Amor en el campamento

anar a lespai

 – bernat denis

 – biatjan per el espai

carnaval de sitges

 – el abio

 – el bosc malait

El portal de alfa

futvolisimos

la caminata

Feu clic per veure les diferents animacions i jugar als diferents videojocs:

El partido infinito D.Q.

joana

Elsa

xènia

Pau H.

Elsa A.P. =)

–  saltada inposible

giorgio

papablopo

toni arnau

Jan

plataformes joan i bruna

pong tobias

hola

batalla patatal

POL & AXEL · INTERMINABLE GAME

Drac divertit