93 896 15 85 riera@rieraderibes.cat

Hola!

Som la Comunitat De Petits i hem decidit escriure un article i pujar-lo a la pàgina web de l’escola per explicar com han sigut les nostres colònies. Així que ens hem reunit uns quants nens i nenes de les diferents classes de petits, i tots junts, hem pensat què era un article, com l’hauríem d’escriure i què us podíem explicar.

Així doncs, hem pensat que seria interessant fer-vos un tastet de com va ser el procés de les colònies a la nostra comunitat.

Perquè s’entengui bé, hem pensat dividir l’article en 3 parts: l’abans de les colònies, el durant i el després.1. ABANS DE LES COLÒNIES:

1.1. Vam veure una presentació amb imatges de les colònies del curs passat. On els companys i companyes de segon revivien l’esperiència i amb molta il·lusió, ens explicaven moltes anècdotes. D’aquesta manera, es va aconseguir acabar de convèncer als nens o nenes de primer que estaven indecisos d’anar-hi.1.2. Què esperem de les colònies?

1.3. Vam fer tallers on en cada taller es treballava un apartat:

En els tallers ens barregem totes les classes de la comunitat: ens retrobem amb altres companys i companyes, amigues i amics, altres mestres i altres espais. 

  • El taller de l’horari de les  activitats i el menú.
  • El taller del recorregut. 
  • El taller de què tal portar.
  • El taller de conèixer l’entorn de Cambrils i curiositats.
  • El taller de les instal·lacions de la casa de colònies la Marinada.

1.4. Un cop fets els tallers, ens vam reunir en un plenari per tal de posar en comú tot el que havíem après i descobert en aquests tallers.

1.5. A més a més, a les aules decidim molts aspectes, com ara, com ens podem distribuir a les diferents habitacions, tenint en compte el nombre de llits i el nombre de persones que hi van a les colònies. Per saber això, vam haver de calcular-ho.2. ANEM DE COLÒNIES!!

Fem moltes activitats, aprenem, descobrim, juguem, fem nous amics i amigues, ens ho passem molt bé, guanyem autonomia…

L’experiència ha estat tot un èxit i volem tornar a repetir!3. DESPRÉS DE LES COLÒNIES:

Un cop tornem a l’escola, després d’un merescut descans durant el cap de setmana, fem activitats a la classe, com ara calcular quantes hores hem dormit, quantes hores hem estat a les colònies… Així doncs, vam haver d’aprendre a entendre com funciona el rellotge.

Ens portem també un dossier a casa amb tot el procés de les colònies on hem d’explicar a la família tot el que surt en aquest dossier, i així, un adult de casa nostra ha de contestar a unes preguntes en funció del que em explicat. Una manera de que el nen o nena pugui verbalitzar totes les vivències viscudes i les famílies puguin fer un feedback d’aquesta explicació a l’escola. Ens permet conèixer una altra part dels infants.

Finalment, tant les mestres com els principals protagonistes, les nenes i els nens, hem valorat molt positivament aquesta experiència. Hem pogut conèixer-nos millor, fer més vincles i sentir-nos més units a la nostra comunitat. 

Escrit per les nenes i nens de la Comunitat de Petits.