Situacions d’aprenentatge:

Gener 2024 MITJANS- La tria de sortides

La tria de sortides a la Comunitat de Mitjans

Durant el mes passat, a inicis d’any, a la comunitat de mitjans de la Riera hem fet diferents sortides amb l’objectiu d’iniciar un procés provocació invisible per, a través de vivències reals,  despertar sensibilitat en la curiositat i poder estimular  fer-se preguntes, per més tard poder fer un procés d’indagació. D’aquesta manera aquestes sortides són com una llavor, ja que per fer-nos bones preguntes ens cal sortir i descobrir contextos diferents dels que estem acostumats: són oportunitats per generar nous interrogants i remoure algunes inquietuds que tenim. 

Els nens i nenes de la comunitat comencen fent una tria de quina sortida els agradaria poder vivenciar, i ho fan a través d’una comprensió lectora, on presentem les diferents sortides i allò essencial de cada sortida. Aquest curs la possible tria estava entre quatre sortides:

  • El museu Nacional de la ciència i la tècnica de Catalunya a Terrassa
  • una activitat d’explorar l’entorn del delta de Llobregat a través del cos
  • una activitat d’explorar l’entorn del delta de Llobregat a través del dibuix
  • una visita a la ciutadella ibèrica de Calafell.

D’aquesta manera han pogut gaudir d’una sortida estimulant amb experiències com aquestes:

Finalment, cada grup va fer un diàleg de quines preguntes ens podíem fer i com a grup buscàvem la manera de transformar-la en una pregunta que donés peu a investigar, acabant amb  una reflexió conjunta sobre allò que havíem après.  Aquestes preguntes es recullen en una bossa de preguntes interessants per més tard poder fer una tria i amb això una investigació. Quines preguntes hauran triat finalment per fer una indagació? Aviat sabrem la resposta.