AFI – Associació de famílies d’infants

QUI SOM?

L’AFI (Associació de Famílies d’Infants) de l’escola Riera de Ribes és una associació sense afany de lucre formada per una junta permanent que, de manera voluntària,  treballem per la millora del projecte educatiu del centre, a més de gestionar, organitzar i administrar l’associació.

Les persones que actualment formen la Junta són: 

QUÈ FEM?

L’associació de l’AFI de la Riera de Ribes  treballa de manera estreta i en col·laboració amb l’escola fent equip, compromesa amb la millora de l’educació de les nostres criatures, defensant els seus interessos i creant una comunitat activa i compromesa amb la seva educació. Ho fem mantenint un diàleg obert i bidireccional amb l’Equip Directiu de l’escola i les famílies, canalitzant opinions, recollint suggeriments i propostes i vehiculant-les cap a fets i realitats.

Alguns dels nostres objectius més destacats, que apareixen en els nostres estatuts, i que es poden gestionar gràcies a la quota anual que paguen les famílies són:

 • Gestionar les activitats que afavoreixen la conciliació de la vida laboral i familiar, com el servei d’acollida matinal, el servei menjador -que les organitza i porta a terme l’empresa de menjador Jocs i Taula- i les activitats de tarda que es porten a terme a partir de les 16.30 h. 
 • Col·laborar en l’organització de les festes de l’escola per tal de poder dur-les a terme. 
 • Organitzar, amb col·laboració amb l’equip de mestres,  activitats formatives per a les famílies com les xerrades de diferents experts amb temes d’interès. .
 • Realitzar inversions per millorar les instal·lacions i el mobiliari del centre.
 • Ajudar a les famílies que no poden, per la raó que sigui, fer front al pagament de la quota de les colònies per tal de que cap infant de l’escola no hi pugui assistir per raons econòmiques..
 • Donar continuïtat al projecte pedagògic de l’escola ajudant ens els aspectes que es necessiti.  

COM HO FEM?

És important per l’AFI el benestar de les famílies de l’escola i facilitar la seva participació. Les famílies teniu dret a assistir a les assemblees per poder tractar temes d’interès i poder exercir el dret a vot. Una altra manera de participar és formant part de les Comissions Mixtes. La Junta es recolza en les famílies voluntàries que hi participen, i és en aquests espais on es treballa col·lectivament en àmbits i temàtiques diverses d’acord amb els interessos, coneixements i/o destreses de cadascú.

Visita les nostres COMISSIONS per poder saber-ne més.

El treball fet fins ara ha contribuït a fomentar la convivència de tota la comunitat educativa.

Encara queda molta feina per fer i tenim molts projectes al cap, però per continuar

progressant és indispensable la vostra col·laboració. Per això, des de l’AFI us 

convidem a participar en alguna comissió i formar part del grup de

famílies col·laboradores..Tots som AFI, tots som Riera!

ACTIVITATS DE TARDA 

Des del curs 2022-23, l’AFI organitza diferents activitats de tarda que fan possible que els infants tinguin l’oportunitat de potenciar els seus interessos i alhora, facilitar la conciliació familiar i laboral. 

La Comissió d’Activitats de tarda treballa perquè l’oferta sigui variada i de qualitat. Aquesta tria s’emmarca dins d’uns criteris que han estat aprovats per Consell Escolar. Són els següents: 

  • que siguin activitats que fomentin la barreja d’infants de les diferents escoles del poble.
  • que tinguin preus populars. 
  • que tinguins un horari raonable, no acabant més tard de les 18 h.
  • que siguin empreses i clubs dels poble.
  • que no siguin activitats que ja ofertin entitats o clubs esportius de Ribes. 

 

Aquesta és la proposta que hi ha aquest curs 2023-24:

FONS DE SOLIDARITAT

Per tal de que tots els infants puguin gaudir de les colònies, l’AFI obre a l’inici de curs un període de sol·licitud d’ajudes per poder col·laborar a fer front al pagament de la quota. 

Per poder optar a aquesta beca, les famílies han de presentar la documentació abans de que l’infant marxi de colònies. 

Les famílies interessades han d’omplir un formulari, adjuntar la declaració jurada i la documentació que es demani per l’ocasió.. Per qualsevol dubte, podeu contactar amb l’AFI mitjançant un mail. 

Visita les BASES REGULADORES 2023-24 per poder saber-ne més

ATENCIÓ A FAMÍLIES I CONTACTE

L’AFA de l’Escola Riera està a la vostra disposició per tot el que creieu necessari.

Animem a tothom a participar tant del dia a dia de l’escola com de les propostes que

es duen a terme des de l’equip educatiu i des de l’AFA.

Us podeu posar en contacte amb l’associació comunicant suggeriments o bé per oferir la vostra col·laboració a través de la bústia que trobareu al costat de la porta del menjador o bé escrivint al correu:

 afiescolariera@gmail.com

 Qualsevol aportació serà ben rebuda. Us esperem!